ДЯКУЄМО ЗА ПОДАРОВАНІ КНИГИ!

Навіть в умовах воєнного стану фонд відділу мистецтв Сумської ОУНБ поповнюється новими виданнями!
 
Нещодавно ми отримали в дарунок дві книги від київської науковиці Дар’ї ДОБРІЯН, яка очолює Музей Духовних Скарбів Украіни. Авторка досліджує українське мистецтво кінця XIX – початку XX ст. та постаті українських художників цієї доби. Вона захистила дисертацію на тему «Мистецька, педагогічна та громадська діяльність Олександра Мурашка».

Саме славетному Олександру Мурашку присвячені книга спогадів його учениці Тіни Омельченко «Знаєте, Тіно, я дуже люблю життя...» та своєрідний додаток до цього видання – «Спогади про Олександра Мурашка. Текст Тіни очима Аліни», проілюстрований сучасною художницею Аліною ГАДАЄВОЮ. Обидві книги видані в київському видавництві «ArtHuss» 2017 року.
 
Зараз у відділі мистецтв експонується виставка-презентація цих видань, а також статей та наукових розвідок Дар’ї Добріян про життєвий і творчій шлях художника Олександра Мурашка, опублікованих на сторінках журналу Антиквар.
 
Безумовно, всі ці публікації зацікавлять не тільки мистецтвознавців, а й широке коло шанувальників історії української культури та образотворчого мистецтва!
Дякуємо Дар’ї Добріян за чудовий дарунок!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика