Поезія проти війни

15 червня 2022 року відбулася онлайн-зустріч сумської поетеси Лариси Пермінової, бібліотекаря відділу документів із економічних і технічних наук Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, з колективом Білківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Тростянецької міської ради «Поезія проти війни».

Війна вже йде 8 років, але свої вірші про війну Лариса Миколаївна почала писати в лютому 2022 року, коли російські окупанти зайшли на Сумщину. Саме тоді прийшло усвідомлення всього жаху окупації і війни. Вона порівняла свої вірші, написані про Батьківщину, до війни і під час війни, вони відрізняються настроєм, почуттями. Поетеса пропускала через свою свідомість горе свого народу, своєї країни і тільки потім народжувалися рядки віршів. Вона прочитала свої вірші, які написала під час війни, в яких засуджує російську агресію та висловлює надію на швидке закінчення війни.

На зустріч прийшли учні старших класів та вчителі, які люблять поезію. Вони розповіли про час окупації села, поділилися своїми враженнями про пережите. Овчаренко Даша, Іллєнко Катя, Попова Даша написали про це свої вірші та прочитали їх. Було приємно спілкуватися з любителями поетичного слова.









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика