День працівників місцевої промисловості


Кожної першої неділі червня в Україні відзначають своє свято народні умільці та майстри, які створюють предмети мистецтва, декору, побутові речі. Ці вироби неповторні, самобутні і передають через покоління унікальність тих або інших регіонів України.
 
Це свято – День працівників місцевої промисловості, був затверджений Указом Президента
України від 20 серпня 2002 року. Працівники місцевої промисловості – люди з золотими руками і творчою роботою. З дерева та глини, з кістки та вовни, з льону та заліза вони створюють дива, а часом, справжні шедеври!

Місцева промисловість в Україні як галузь була створена в 1934 році. Протягом свого існування вона зазнала ряд організаційних перетворень. Підприємства місцевої промисловості сприяли вирішенню господарських і соціальних проблем, пов’язаних із життєдіяльністю місцевого населення, підвищенню добробуту та якості життя людей.

На початку третього тисячоліття галузь налічувала 250 невеликих підприємств, працівники яких виготовляли продукцію для внутрішнього ринку країни. Це товари масового попиту, господарського споживання та побутового призначення.
 
До початку війни 2022 року підприємства місцевої промисловості в Україні виробляли широкий асортимент продукції, який налічував понад 15 тисяч найменувань: від сувенірів до музичних інструментів, від посуду до будівельних матеріалів.
 
Зараз галузь, як і вся промисловість країни, переживає нелегкі часи. Адже повномасштабна агресія росії проти України призводить до розриву виробничих та логістичних зв’язків між регіонами та до значного зростання вимушеної міграції працівників.

Але ми віримо, що після нашої перемоги підприємства місцевої промисловості наповнять споживчий ринок держави якісною продукцією, конкурентоспроможною не лише в Україні, а й за її межами!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика