Літні читання вголос

Коли Ви останнього разу читали вголос?
А своїм однодумцям? A про фотографію?

10 червня у вечір п'ятниці, в "Резиденції тиші" Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки стартував сезон літніх читань вголос.
Книги і фотографія - заслужені варіанти терапії у важкі часи.
Учасники зустрілися, щоб відновитися, відволіктися і поговорити про мистецтво.
Влаштували "фотобуктерапію".

Про кого ми говорили та читали?

Анрі Картьє Брессон - заслужено відомий класик світової фотографії.
Унікальні і визначальні інтерв'ю з ним зібрані в чудовій книзі, навколо якої ми об'єднали цей вечір.
 
І ця книга маленького харизматичного видавництва була подарована до відділу мистецтв Сумської ОУНБ!

Фототовариство "Друзі Дагера" - коло однодумців, які розвивають культурний простір навколо некомерційної фотографії в місті Суми.
 
Учасник товариства, відомий сумчанам вуличний фотограф і адміністратор групи Суми - від минулого до сьогодення , призер фотоконкурсів від Вікімедіа Андрій Мозговий познайомив гостей з роком діяльності фототовариства, розповів про експресвиставки, пленери та ювілейну фотовиставку, що відбулася в стінах Сумська обласна універсальна наукова бібліотека Сумської обласної універсальної бібліотеки, розповів про творчі надбання товариства за період воєнного стану і подальші плани.
 
Майстрині фотографії Світлана Нестеренко та Олена Шаповал процитували уривки з інтерв'ю з Анрі Картьє Брессоном, записані між 1951-1998 роками, і перекладені українською мовою.

До обговорення творчості доєднався також Євгеній Дорошкевич, сумський фотограф, чия виставка "Віддзеркалення душі" зараз доступна для відвідувачів на проспекті Курському 139 в Центрі дизайну та сфери послуг.

Засновник приватного музею "Причал Одіссея", засновник Фототовариства, Сергій Гуцан, запросив учасників зустрічі до перегляду експозиції на Воскресенській 6, і анонсував цікаві фотоекспонати для натхнення - як старі знімки і фотожурнали, так і фототехніку.

Вітання фотоспільноті за читанням і з побажанням майбутніх зустрічей за фотографією також були передані від митця Ігоря Юрійовича Ройченка.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика