Літературно-музичний вечір-посвята «Подвигу стежина – від батька до сина…»

9 червня 2022 року в актовій залі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки було велелюдно: сивочолі ветерани війни та праці, офіцери та військовослужбовці Збройних Сил України, учасники бойових дій в Афганістані, волонтери, сумські літератори, користувачі книгозбірні, молодь. Вони зібралися тут, на вечорі-посвяті «Подвигу стежина – від батька до сина…», аби разом підтримати бойовий дух учасників сучасної російсько-української війни, що проходять реабілітацію у сумському шпиталі.

Нікого не залишили байдужими історії старшого покоління, історії синівської вірності Україні та її народові, історії лицарської мужності й високого патріотизму.

Впродовж вечора-присвяти зі словами вдячності та підтримки до українських воїнів звернулись: Анатолій Близнюк (ректор ГО «Паліцинська академія»); Віктор Лях (генерал-полковник, отаман Сумської паланки війська Запорізького); Олег Гаврилюк (капелан Національної Гвардії) та ін.

Особливо щемними були розповіді та слова подяки організаторам та всім присутнім від військових Сумського 15 батальйону ЗСУ.

Літературно-музична композиція, огляд тематичної літератури з фондів книгозбірні, перегляд музичного відеоролику «Крила» сумських авторів, патріотичні пісні, проникливі поетичні рядки створили атмосферу відчуття великої вдячності доблесним воїнам-захисникам незалежного та мирного майбутнього нашої Батьківщини.

 




 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика