Міжнародний день домогосподарки і домохазяїна

8 червня усі домогосподарки і домогосподарі святкують день, присвячений саме їм – Міжнародний день домогосподарки і домохазяїна.

 Ініціаторкою його запровадження стала Габріела Дельгадо, працівниця Національного інституту жінок, розташованого у Мехіко. Мета свята – привернути увагу на працю людей, зайнятих веденням домашнього господарства. Їхня роль у побудові суспільства надзвичайно значна. Саме домогосподарки та домохазяїни створюють мікроклімат, сприятливий для виховання майбутніх громадян.

Це ще неофіційне свято, але воно присвячене всім, хто залишається удома і піклується про благополуччя сім’ї. Саме вони виконують титанічну працю, що часом непомітна, але без якої неможливий сімейний затишок. Назва свята підкреслює, що займатися хатніми справами може не тільки жінка, а й чоловік, отже, не виникає жодних гендерних нерівностей. Хоча в Україні домашнім господарством переважно займаються жінки. А от в Італії у 2003 році вперше була створена організація чоловіків, які ведуть хатнє господарство. Цікаво, що до неї вступають одружені чоловіки, які хочуть навчитися бути корисними вдома й допомагати своїм дружинам. Наприклад, навчаються гарно різати овочі, опановують рецепти приготування страв та цікавляться екологічно безпечними побутовими засобами.

У відділі документів із економічних і технічних наук ви знайдете різні видання з основ ведення домогосподарства, кулінарії, рукоділля, меблярства, облаштування житла тощо.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика