День мебляра

День мебляра в Україні є неофіційним професійним святом всіх тих, чия робота пов’язана з меблевим виробництвом. Відзначають його працівники меблевої промисловості нашої країни в другу суботу червня.
 
Перші меблі з’явились ще в часи первісних громад. Тоді меблі мали тільки функціональне значення, їхньому зовнішньому вигляду увага не приділялася. Зміна побутового устрою і соціально-економічного ладу призвела до появи нових типів меблів. Сучасне суспільство давно звикло до комфортного способу життя, і однією зі складових цього комфорту є зручні та надійні меблі.
 
До недавнього часу меблева промисловість України розвивалась швидше багатьох інших галузей. Підприємства випускали меблі високої якості, не відстаючи від своїх зарубіжних колег. Безліч меблевих компаній працювали над створенням зручних, креативних, функціональних меблів, які складали довершений ансамбль будь-якого інтер’єру відповідно до світових тенденцій. Процес створення меблів є надзвичайно ємкий, адже кожний етап – від розробки дизайну, проектування до їх виготовлення займає багато часу. Наразі виробництво меблів є дуже актуальним, особливо меблів домашнього вжитку.
 
У відділі документів із економічних і технічних наук знаходиться література з питань технології деревообробки та виготовлення меблів.
 
Запрошуємо до відділу!(3-й поверх, зала 305)


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика