Читаємо про Україну та українців.

Історія знає чимало видатних і талановитих українців, що зробили внесок у розвиток науки, мистецтва, літератури. Кожен із них вплинув на Україну та світ своїми вчинками, працею, думками, відкриттями та дослідами. Ми хочемо розповідати про життя цих величних людей, які змінили світ на краще й подарували нам геніальні ідеї та винаходи.
 
Ігор Сікорський – відчайдушний пілот власних літаків, «батько світового гвинтокрилобудування», вчений та філософ. Його досі вважають найкращим інженером ХХ століття, а компанію «Sikorsky Aero Engineering Corporation» – провідною. Про високу гарантію польотів на гелікоптерах Сікорського свідчать факти постійного використання їх президентами США як VIP-транспортних засобів.

Але найбільше Сікорський пишався тим, що його вертольоти допомагають рятувати людей. Компанія підрахувала, що з 1944 року й до початку 2000-го їхні гелікоптери допомогли врятувати понад 2 мільйони осіб.

Ігор Сікорський народився в 1889 році в Києві. У дитинстві мама розповідала йому про Леонардо да Вінчі і про ідею створити літаючу машину, яка повинна підніматися в повітря під дією потужного гвинта без будь-якого розгону. Свій перший примітивний вертоліт Ігор Сікорський почав будувати в віці 20 років, будучи студентом Київського політехнічного інституту. Уже у двадцять два роки авіаконструктор-киянин підкорив Європу власними винаходами. Він навчався та працював у Парижі, Києві, Петербурзі, згодом емігрував до США.

У березні 1919 року з кількома сотнями доларів у кишені Ігор Сікорський прибув до Америки. Свою компанію Ігор Сікорський заснував через чотири роки. За гучною назвою «Sikorsky Aero Engineering Corporation» стояла невелика група ентузіастів, колишніх емігрантів, які зголосилися допомогти Сікорському сконструювати новий літак.

Завітайте до читального залу для юнацтва (№301) і ви дізнаєтесь ще багато цікавого про нашого видатного українця зі світовим ім'ям.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика