Ягідна нива

Ягоди – гарне і ароматне джерело вітамінів і органічних кислот, яке вирізняється великою різноманітністю барв і смаків. Одна з властивостей ягід – це те, що вони прекрасно насичують людський організм водою. Вони дозволяють зберегти молодість і здоров’я завдяки антиоксидантам, зміцнюють імунітет і запобігають цілому ряду серйозних захворювань. Регулярно вживаючи їх в їжу, людина не тільки продовжує тривалість свого життя, а й покращує її якість.

Прагнення сучасної людини до здорового способу життя привело до зміни культури харчування та розширення асортименту продуктів, зростання попиту на малопоширені або нішеві ягідні культури. Сьогодні ягоди реалізовуються майже цілий рік та є часткою експортного потенціалу України. У цей непростий час для виробників сільськогосподарської продукції вкрай важливо шукати нові можливості, агротехнології для відродження українського бізнесу, для продовольчого забезпечення населення. Тому ягідна ніша дозволить отримати стабільний прибуток як підприємцю так і садівнику-любителю за мінімальний період часу.

Нішеві ягідні культури, які рекомендують для комерційного вирощування: ожина, аґрус, порічка червона і біла, актинідія, чорниця високоросла, журавлина, лохина, жимолость.
У Сумській області 85% площі ягідних культур зосереджено в господарствах населення. Лідером з ягідництва виступає Конотопський район. Бо саме тут, в селі Малий Самбір, розташована Сумська дослідна станція садівництва Інституту садівництва УААН.

Актуальною та якісною інформацією українських фермерів, садівників, підприємців забезпечують колективи фахівців мультимедійної платформи «Агробізнес сьогодні», журналів: «Пропозиція», «СонцеСад», «Сільський вісник», «Огородник», щоб аграрії могли ефективніше працювати навіть за важких воєнних умов.

Чекаємо на Вас у відділі документів з природничих і аграрних наук, зала № 201.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика