День працівників текстильної і легкої промисловості України

День працівників текстильної і легкої промисловості України – це національне професійне свято, яке відзначається відповідно до Указу Президента від 9 червня 1994 року у другу неділю червня і носить назву «День працівників легкої промисловості».

Легка промисловість, одна із найдавніших сфер життєдіяльності людини, є найбільш близькою до споживача галуззю виробництва. В Україні формування легкої промисловості розпочалось у другій половині 19 сторіччя. Вже за століття цей вид промисловості став значущим для української економіки.

Легка промисловість включає понад двадцять різних підгалузей виробництва непродовольчих товарів, що забезпечують населення країни одягом, взуттям, тканинами та іншими побутовими речами, без яких важко уявити сучасне життя.
 
Галузь завжди була важливим складником індустріального потенціалу України. До легкої промисловості відносяться такі види, як текстильна промисловість, бавовняна, лляна, вовняна, шовкова, трикотажна, швейна, шкіряна, хутряна, взуттєва тощо.

До останнього часу в Україні налічувалось понад дві тисячі великих і малих підприємств, які постійно удосконалювали технологію виробництва, розширювали асортимент і поліпшували якість своєї продукції. Українське виробництво щороку набирало обертів – з’являлось все більше місцевих дизайнерів, а також національних брендів, які складали конкуренцію іноземним маркам.
 
Зараз легка промисловість переживає нелегкі часи, багато підприємств галузі або закрилися, або працюють з перебоями. Але всі ми сподіваємося на те, що найближчим часом галузь відродиться і зможе задовольняти найвимогливіші потреби громадян у товарах народного споживання.

У відділі документів із економічних і технічних наук широко представлена література з технологій текстильної, трикотажної, швейної, шкіряної та інших галузей легкої промисловості.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика