Хогвартс в нашій бібліотеці!



Не буде перебільшенням сказати, що Джоан Роулінг змінила світ. Вона повернула до нього трохи магії, яку колись ​​створювали Андерсен, брати Грімм та інші казкарі. «Гаррі Поттер» став символом цілого покоління - його прочитали, і ще не один раз будуть перечитувати мільйони дітей і дорослих.
Рон, Гаррі та Герміона (фото з мережі)

Вже зовсім скоро, 26 червня виповнеться 21 рік з дня виходу в світ першої книги «Гаррі Поттер і філософський камінь». На історіях про юного чарівника із блискавкою на чолі виросли цілі покоління дітей, які дорослішали разом з Гаррі, Роном і Герміоною та переживали важливі події їхнього життя.
«Щастя можна знайти навіть в темні часи, якщо не забувати звертатися до світла»
Книжки про магію на перший погляд, насправді, про життєві цінності, принципи, добро та протистояння зі злом, міцну дружбу та віру у справедливість. Для справжнього поттеромана книга – це ціла пригода і подорож в особливий світ.
Книжки про Гаррі Поттера (фото з інтернета)

Книжки про Гаррі Поттера не потребують реклами, бо “Гаррі Поттер” сам собі реклама! Це доводить той факт, що все, що стосується цієї тематики має шалений успіх. Дуже популярними є тематичні вечірки, костюмовані фотосесії, ігри, квести та багато іншого.
Бібліотеки не стоять осторонь трендів, вони намагаються зробити все, щоб привернути до себе увагу та повернути молодь до бібліотеки, до читання. Серед сучасних форм масової роботи з дітьми та молоддю у бібліотеці особливе місце займає квест. Ця ігрова форма має шалений успіх та залучає велику кількість нових користувачів.
Таємний скарб 

А чи знали ви, що у Хогвартс можна потрапити завітавши до Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки? Ні? Це дійсно так! Вже декілька років поспіль, за помахом чарівної палички, наша бібліотека перетворюється на Хогвартс! Щоб потрапити до нього, необхідно пройти відбір до факультетів, який здійснює чарівний розподільчий капелюх. Це вам не жарти!  І після цього розпочинається справжня магія... 
Чарівний розподільчий капелюх 

Учні Хогвартсу мають можливість відвідати ексклюзивні уроки. Курс “Догляд за магічними істотами” ознайомить з фантастичними тваринами чарівного світу, розкриє секрети де вони мешкають та особливості поводження з ними.
Сова - улюблений птах Гаррі Поттера 

А чи хотіли б ви дізнатись справжніх пророцтв? Адже це так цікаво і таємничо! Відвідавши курс “Пророцтва” учні мають можливість проявити свої потаємні здібності, а “обрані” зможуть доторкнутись до тайнописів долі та розшифрувати магічне послання.
Вступ до курсу "Пророцтва" 

«На світі немає нічого неможливого - справа тільки в тому, чи вистачить у тебе сміливості» 
Розшифрування таємного послання на уроці з пророцтв 

Чи хотілося б вам, щоб усі говорили тільки правду? Ви скажете, що це неможливо! А от і не погоджусь з вами! У Хогвартсі на курсі “Зілляваріння” можна навчитись варити справжню “Настоянку Правди”! Звичайно, що для цього потрібні неабиякі знання та вправність, а також спеціальні чарівні інгрідієнти. Професорка зілляваріння натхненно проведе майстер-клас та долучить вас до приготування цього напою. З метою особистої безпеки чарівне зілля не випробовується  

Чарівні настоянки з курсу "Зілляваріння" 

«Все можливо, якщо ніхто не довів, що цього не існує»
Захопливий майстер-клас від професорки зілляваріння 

Навчання це добре, але гарний відпочінок - ще краще! У Хогвартсі є особливий вид спорту - Квідич. Нічого так не розслабляє, як вправне пілотування на чарівній мітлі! Учні весело та завзято проводять змагання між факультетами, здобувають переможні бали та отримують насолоду від польотів.
Польоти з вітерцем на чарівних мітлах 

«Добре діло утіха, коли ділу не поміха!»
Чарівні мітли - головний атрибут гри в "Квідич" 

Наприкінці семестру у Хогвартсі проводиться “Турнір Трьох Чаклунів”. З метою безпеки учнів з програми Турніру виключені дракони, русалки та небезпечні рослини. Головним об’єктом виступають інтелектуальні завдання. Формула успіху на Турнірі проста: беремо гарні знання, додаємо кмітливість, дрібку вдачі та гарний настрій!
Знання - головна зброя у інтелектуальному змаганні 

«Ми не потребуємо магії, щоб змінити цей світ - всередині нас вже є все, що нам потрібно для цього...»
Командна робота та гарний настрій - формула успіху 

Як сказала письменниця Джоан Роулінг: “Ми не потребуємо магії, щоб змінити цей світ - всередині нас вже є все, що нам потрібно для цього...”. Головна мета квесту співпадає з основними аксіомами творів про Гаррі Поттера: пошук друзів, командна гра, міцна дружба, знання, підтримка один одного та віра у перемогу добра!
Друзі - найголовніший скарб 

Ми відкриваємо занавіс свого ексклюзивного доробку за квестом «Магічний світ Гаррі Поттера» та пропонуємо разом з нами поринути у незабутню атмосферу чарівного замку Хогвартс!
Не гай часу, мершій переходь за посиланням та вирушай у чарівну подорож! 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика