Суми: сторінками стріт-арту

Першими зразками Street-art вважаються малюнки прадавніх часів на скелях, а витоки сучасної культури вуличного мистецтва беруть свій початок з 1930-х років в США. В Україні на сьогодні стріт-арт та стінопис потужно розвивається в усіх регіонах.

Місто Суми змінило свій вигляд завдяки вуличним фестивалям 2010, 2011 та 2012 років, на які приїздили художники з різних куточків країни: Харкова, Києва, Вінниці, Херсона. Надалі, як виклик безликості міського простору, з року в рік з’являються нові мурали, графіті та інсталяції, які додають місту індивідуальності, створюють його унікальність. Митці віддали данину наскальному живопису, шедеврам світового мистецтва, сторінкам історії міста та особистим уподобанням. Найчастіше їх авторами стають сумські художники: Єгор Авдєєнко, Роман Линник, Надія Білокур, Євген Клинський, Євген Осипенко та інші сум’яни, які роблять свої Суми яскравими і неповторними.

На жаль, сонце і негода іноді знищують малюнки, і лише їх фотографії, зроблені залюбленими в місто сум’янами, нині нагадують про зникаючу красу. Тож прогулюючись вулицями та звертаючи увагу на арки, дворики та глухі стіни, де причаїлися витвори сучасного стріт-арту, не забуваємо фотографувати ці вуличні шедеври, зроблені з любов’ю до рідного міста.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика