1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку і День ветерана

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні це також і День ветерана.

Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року. Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року № 1135/2004 Україна 1 жовтня відзначає і День ветерана.

Люди поважного віку - це скарб нації, джерело народної мудрості. Вони пройшли крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, війни та репресій, але зуміли вистояти і пронести через життя найкращі духовні якості покоління – честь, гідність, вихованість, толерантність, досвід, мудрість, вміння.

До цієї дати у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці організовано виставку-панораму «Мудрі та багаті літами».

На ній представлені книги з фонду книгозбірні за розділами: «Держава – гарант соціального захисту», « Рекомендує юрист», «Для тих, хто любить сад», «Рекомендує лікар» тощо.

Сьогоднішній день – це не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, осіб похилого віку та ветеранів. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика