Віртуальна виставка-колаж "Я вивчаю програмування"

 У переліку перспективних спеціальностей напрям інформаційні технології (Information Technologies, IT) займає особливе місце. Ця галузь вже змінила світ і продовжує відігравати ключову роль в подальшому технічному та інтелектуальному прогресі. Різноманітність комп'ютерної техніки зростає з кожним роком, розширюються і сфери її застосування, а значить професія програміст та комп’ютерник не тільки не втрачає актуальності, а й навпаки, стає все більш затребуваною. Без програмістів неможливо уявити сучасне життя. Це одна з найбільш високооплачуваних професій в Україні та за кордоном. Українські програмісти як фахівці користуються високим попитом на світовому ринку.

За останні десять років в Україні спостерігається стрімке зростання зацікавленості абітурієнтів в ІТ-спеціальностях. Випускників приваблює високий прибуток, можливість працювати віддалено, а ще ця сфера постійно розвивається, що гарантує її попит у майбутньому.

Програмісти та «айтішники» – це не одна й таж спеціальність, бо загальна назва «IT-фахівець» об'єднує понад 50 різноманітних професій і посад. Програміст не обов'язково працює на комп'ютері. Він може писати код програми навіть на аркуші паперу, а комп'ютер необхідний на етапі застосування та тестування коду. Залежно від видів діяльності. Програміст – це спеціаліст, який розробляє алгоритм комп'ютерної програми за допомогою спеціальної мови програмування. Сьогодні налічується декілька сотень мов, але найпопулярніші С++, Java, PHP, Python, Swift. Чи достатньо знати лише одну? Ні. Кваліфікований фахівець досконало знає щонайменше 2-4 мови.

День комп’ютерника і програміста в Україні поки що неофіційне свято, що відзначається на 256-й день року. Число 256 (два у восьмому ступені) обрано тому, що це кількість чисел, які можна виразити за допомогою одного байта. В 2022 році День комп’ютерника і програміста припадає на 13 вересня.

Бажаєте обрати інженерно-технологічну спеціальність і успішно в ній реалізуватися? Для цього потрібно навчитися ледь не щодня стежити, які зміни відбуваються в комп'ютерних технологіях. Отже, здатність до самонавчання – одна з пріоритетних навичок.

У відділі документів із економічних і технічних наук ви можете ознайомитися із виданнями з основ програмування, алгоритмізації та програмування, веб-технологій та веб-дизайну та з різними мовами програмування.

Ласкаво просимо!



 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика