Прекрасні миті осені

Щедра і дородна
Пахнеш ти медами,
Славиш край наш рідний
Зерном і плодами.        

Осіннє сонце не шкодує своєї ласки й тепла всьому живому на землі. Лагідний вересень тримає у своїх по-літньому теплих обіймах усю природу. Чепурун ще й не думає перевдягати дерева зі смарагдових ситців та шовків у золоту парчу. І лиш дикий виноград, зухвало здершись на паркан, повис на стежину пурпурово-багряними віялами, поміж яких виблискують сизо-чорні оченята терпких ягід. Вздовж огорожі виструнчились чорнобривці, хизуючись своєю п’янкою красою. Плеткі настурції колисають в оксамитових долоньках срібні намистинки роси.

Осіннє повітря наповнене специфічними для даної пори року пахощами: запахом сухої трави, опалого листя, вогкості, осінніх квітів, яблук та винограду. Після дощу в лісі багато грибів, ягід. У садах теж пора урожаю – рум’яніють наливні груші, сливи, достигає виноград.

Золота осінь завітала і до обласної наукової бібліотеки. Відділ документів з природничих і аграрних наук спільно з користувачами підготував виставку-інсталяцію овочів, фруктів, квітів, насіння «Яка чудова українська осінь! Така бува лиш в нашому краю». Відкритий перегляд літератури запрошує всіх зацікавлених ознайомитись з новинками селекціонерів, досвідом городників і садівників, кращими рецептами заготівлі органічної продукції.

Свято осені ще раз підкреслює досконалість і щедрість Матінки природи.

Осінь – це час пити чай, їсти яблука і закохуватися в нову книгу. Прекрасними миттєвостями осені ви зможете насолоджуватися зимовими вечорами, переглядаючи світлини, зроблені в облаштованному затишному осінньому куточку відділу.

Ласкаво просимо до зали № 201.




 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика