День машинобудівника.

 У сучасному світі машинобудування виконує провідну роль серед виробництв матеріальної сфери, від якої залежать провідні галузі економіки та стабільність їхнього функціонування. Машинобудування – базова галузь економіки країни, адже саме тут сконцентрований головний науково-виробничий та інженерний потенціал держави, який є основою для технічного прогресу.

Машинобудівний комплекс України займає одну з ключових позицій в економічному секторі країни, має свою власну структуру і поділяється на масу окремих галузей – це металообробка та важке машинобудування, автомобілебудування, верстатобудування і приладобудування, авіабудування та інші галузі, а також ракетобудування та підприємства оборонного комплексу.

Щорічно у четверту неділю вересня в Україні відзначається День машинобудівника. Дата заснована Указом Президента України від 8 вересня 1993 року на підтримку ініціативи працівників машино- та приладобудування. Офіційне проголошення свята підкреслює вагоме значення машинобудівного комплексу серед інших складових промисловості України.

До Дня машинобудівника у відділі документів із економічних і технічних наук організована книжкова виставка «Машинобудівний комплекс: сучасні тенденції розвитку», на якій представлена література з технічної діагностики, триботехнології та проектування деталей машин, технологічної підготовки процесів виробництва.

Запрошуємо завітати до бібліотеки!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика