Зміцнюємо село разом

Інтенсивний розвиток малого і середнього бізнесу – основа успішної економіки держави. Підприємництво сприяє розширенню сфери прикладання аграрної праці, створенню нових можливостей для працевлаштування незайнятого сільського населення. Аграрне підприємництво здатне значно зміцнити економічну базу, життєвий рівень територіальних громад, позитивно вплинути на розвиток сіл, селищ, маленьких міст, на зниження соціальної напруги.

Для успішного розвитку аграрного підприємництва необхідно орієнтуватися на впровадження традиційних та становлення альтернативних видів діяльності. Альтернативні види є досить перспективними, зокрема: вирощування лікарських трав та грибів; розведення страусів, перепелів, кіз, овець з подальшою переробкою сировини. Для цього відкриваються цехи з виробництва м’ясної, молочної, олійної продукції, пекарні.

У процесі своєї діяльності підприємці мають справу з такими факторами, як клімат, погода, родючість грунтів, енергія росту і розвитку живих організмів. Тому їх діяльність повинна бути спрямована на збереження біорізноманіття і водних ресурсів, профілактиці забруднення грунту. Все більшого значення набуває запровадження технологій екологічного, органічного та біодинамічного землеробства.

Нових ідей, креативних рішень, інноваційних методів пропонують видання відкритого перегляду «Підприємницька модель сільського розвитку» у відділі документів з природничих та аграрних наук.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика