Тиждень до Міжнародного дня захисту дітей


З 01-07 червня 2016 року в Сумській обласній науковій бібліотеці проходить Тиждень до Міжнародного дня захисту дітей.

Літні канікули у школярів – це час для активного дозвілля, зміцнення здоров’я, нових цікавих зустрічей і знайомств, пора незабутніх вражень і пізнання незвіданого.

В Міжнародний день захисту дітей та перший день літніх канікул бібліотечні працівники організували цикл заходів.

Літо – найулюбленіша пора всіх дітей. Щоб весело та креативно провести час до відділу документів іноземними мовами завітали учні школи №10. Діти не тільки дізналися про можливості вивчення англійської мови, але й пограли на кінект приставці. Для учнів 27 школи провели вікторину «СШАзнайко». Діти перевірили свої знання та отримали призи.



Працівники читального залу для юнацтва провели свято «Казкове літо в бібліотеці». Цікаво і весело пройшло перше знайомство з бібліотекою для учнів 3-х класів школи № 10. Для малечі організували цікаву екскурсію, вікторину, бібліотечний квест «В пошуках дорогоцінного скарбу». Юні книголюби активно і завзято проходили всі перепони, відгадували чарівні паролі і ребуси, які привели їх до скарбу – нових знань. Протягом подорожі діти зустріли улюблених літературних героїв, мудру чарівницю, добру фею та розумну сову. Учасники отримали солодкі подарунки, гарний настрій і безмежне задоволення.

Зацікавили учасників заходу книжкова інсталяція «Мудра сова пропонує» та виставка-колаж «Ми юний цвіт нової України» організовані у відділі.

Працівники відділу абонементу провели флешмоб "Я і мої права". На заході були розповсюджені анотовані листівки творів, що підіймають питання психологічної адаптації дітей, проблеми вікових криз і спілкування, всебічного формування особистості.

Підбірка книг відображала різноплановий аспект інтересів і привернула увагу як дорослих, так і дітей. Тим більше, що рекламували друковані видання члени клубу сімейного дозвілля "Родинне коло" майбутня першокласниця Катерина зі своєю мамою Кристиною.

Працівники сектору обліку користувачів запросили на свято учнів 7-А класу школи №10. Для дітей була проведена екскурсія по бібліотеці. Бібліотекар Сілкіна О.М. розповіла учням про історію виникнення свята Міжнародного дня захисту дітей. Діти прийняли участь в іграх, конкурсах та вікторинах.

До уваги відвідувачів бібліотеки працівниками відділу абонементу для юнацтва було організовано загально-бібліотечний перегляд «Цей чудовий, кольоровий світ дитинства». На виставці представлені кращі твори лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка для дітей: Миколи Вінграновського, Дмитра Білоуса, Яреми Гоян, Володимира Рутківського.

Широко було представлено дитяча література українських та зарубіжних авторів, як класика так і сучасні видання.

«Безпечний відпочинок» нагадав відвідувачам і користувачам бібліотеки про дотримання правил поведінки влітку на вулиці, на водоймах, на дорозі.

Окремим розділом представлено Сумщину. Це дитячі книги О. Олеся «Все навколо зеленіє», Д. Білоуса «Рідні небеса», П. Воронька, О. Столбіна, О. Вишні.

Окрасою святкової експозиції став розділ «Світ дитинства в мистецтві».

Перегляд доповнили м’які великі іграшки, що пропонували дітям книги про тварин, птахів, природу.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика