НАЦІЯ НЕСКОРЕНИХ: ВІД КОЗАЦТВА ДО СЬОГОДЕННЯ


1 жовтня – особливий день, який об’єднує славну історію українського козацтва та вшановує сучасних героїв, що оберігають нашу незалежність і свободу. Сьогодні в нашій країні відзначається День захисників і захисниць України, а також День українського козацтва, яке стало символом непохитності, мужності та волі до боротьби.

Це свято є уособленням сили духу нашого народу, його здатності протистояти викликам і загрозам. Від часів козацтва, яке захищало кордони українських земель в давнину, до сьогоднішніх днів, коли сучасні воїни боронять Україну від російської агресії, – ми бачимо неперервність традицій героїзму та самопожертви.
Сьогодні ми низько вклоняємося всім тим, хто стоїть на захисті нашої країни: військовим, добровольцям, волонтерам. Завдяки їх відданості, мужності й незламності, наша країна тримається і продовжує боротьбу за своє майбутнє. Особливі слова подяки тим, хто зараз знаходиться на передовій, захищаючи нас від ворога. Наші воїни – справжні герої, завдяки яким ми можемо жити, працювати, навчатися і мріяти про краще майбутнє.
До Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва в Сумській ОУНБ розгорнуто загальнобібліотечний перегляд «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення», який присвячений історії героїчної боротьби українського народу за свободу та незалежність.
На перегляді представлені найкращі видання про видатних історичних постатей, сучасних захисників, військові операції, добровольчі рухи та роль козацтва в становленні української державності.
З цієї нагоди для молоді проведений урок пам’яті «Герої України – слава, гордість, міць країни!». Розповіли про історичне минуле, героїчну боротьбу українців за незалежність, джерела незламності українського народу, який сьогодні виборює свою свободу. Говорили про найважливіші події, які зачепили кожного українця – трагічні та водночас героїчні сторінки нашого сьогодення.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці