ЛОКАЦІЯ ДИТЯЧОЇ КНИГИ З ФОНДІВ СУМСЬКОЇ ОУНБ

#Книжковий_Форум_Сумщини_2024
Goethe-Institut Ukraine

В межах Книжкового форуму Сумщини у Абонемент Юнацький організована локація для найменших користувачів Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки. Дитяча література – особлива. Фахівці бібліотеки намагалися представити найкращі твори як сучасних українських та зарубіжних авторів, так і твори відомих класиків.
Перлиною локації є видання Тараненко І. «Книга-мандрівка. Україна» – це 1200 неперевершених фактів про Україну: унікальні місця, культурні здобутки, видатні особистості. А в «Книзі-мандрівці. Незалежність» кожен розгорт – «щоденник» подій одного року з історії країни.
Добре представлені довідкові видання з цікавим оформленням та з інтерактивними елементами: дитячі енциклопедії динозаврів, тварин, тіла людини, науки та космосу.
Окремим сегментом локації представлена творчість сучасних дитячих письменників. Їх твори відображають нові тенденції, що притаманні європейській дитячій літературі та відповідають запитам сучасних дітей, їх інтересам. Це книги З. Мензатюк, М. Павленка, Г. Малика, О. Дерманського, І. Роздобудько, І. Андрусяк та інші.

Серед найпопулярніших дитячих жанрів почесне місце завжди належало казці, і сучасне письменство не стало винятком. Українські автори пропонують дітям різного віку літературні казки, які змальовують фантастичний світ та навчають кращих людських чеснот: казкове фентезі, казкові пригоди, казка з історичним антуражем. Прекрасно оформлені видання приваблять кожну дитину.

Цікавими будуть твори для дітей середнього та старшого шкільного віку Д. Матіяш, О. Думанської, І. Мацко, О. Лущевської, твори історично-пригодницької тематики Володимира Рутківського. Жанр фентезі та детективу представлений творами О. Ільченко, А. Кокотюхи, Є. Кононенка, Н. і О. Шевченко.

Зарубіжна дитяча література представлена польськими, англійськими французькими, німецьких авторами. Для батьків та найменших користувачів книгозбірні пропонуємо книги Шін Орелі Ш'єн Шо «Емоції Гастона»: «Я сумую», «Я шаленію», «Я боюся», «Я радію». Видання «Видавництва Старого Лева» навчать висловлювати свої емоції і керувати ними. Яскраві книжки-картонки з серiї "Життя малюків" Емілі Бомон та Наталі Беліно – це книги, які ростуть разом із дітьми та допомагають дорослим вести розмову про серйозні речі на зрозумілій малюкам мові. У фондах бібліотеки є дитяча література на будь-який смак.
Тож не пропустіть нагоди і завітайте у відділ абонемента для юнацтва Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки (зала 301).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці