УКРАЇНСЬКУ МОВУ ЗНАЙ – ГАРНО Й ЧЕМНО РОЗМОВЛЯЙ!


В рамках Книжкового форуму Сумщини, що проходить у обласній книгозбірні та з нагоди Дня української писемності та мови відбувся мовний майданчик «Українську мову знай – гарно й чемно розмовляй».
Студентів Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету ознайомили з книжковою виставкою «Українська мова – душа моєї нації», де представлені видання з історії виникнення нашої мови, пізнавальні книги про «мовні війни», сучасна навчальна і довідкова література. На знання української мови для молоді була проведена вікторина.
Учасники заходу мали можливість відвідати локації книжкових колекцій, що організовані у відділах бібліотеки в рамках форуму, де представлені як рідкісні та цінні видання яким близько 200 років, так і найсучасніші книги з технологією TING; спадок національного генія Тараса Шевченка; краєзнавча література; книги шрифтом Брайля; видання з дарчими написами від авторів і багато інших цікавинок.
На згадку студенти зробили світлини біля «Вежі стійкості», що створена з сучасних україномовних книжок у холі бібліотеки, як символ творчого спротиву російській пропаганді та агресії.
Українська мова – це основа української єдності!






 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці