ІНФОРМАЦІЙНІ СКАРБИ СУМСЬКОЇ ОУНБ

На День першокурсника до нашої книгозбірні завітали студенти факультету ІФСК СумДУ. Екскурсія розпочалась з цікавої розповіді про найбільшу бібліотеку області, яка може забезпечити науково-дослідні, освітні та дозвіллєві потреби молоді. Майбутні перекладачі познайомились із різноманітними можливостями наукової бібліотеки – інформаційними, технологічними, соціокультурними. Фахівці бібліотеки познайомили молодь з сайтом бібліотеки, особливостями пошуку інформації в електронному каталозі, традиційних каталогах та картотеках.
Велику увагу приділяли промоції читання, познайомили з цікавими виданнями, які розміщені на тематичних локаціях у відділах бібліотеки. У відділі зберігання фондів особливо цікавим і змістовним стало знайомство з рідкісними, раритетними скарбами бібліотеки, вік яких сягає близько 200 років.
У відділі документів іноземними мовами дізналися про навчальні програми для студентів з безкоштовної освіти у США, про можливість користування повнотекстовою базою даних EBSCO та фаховою літературою з фонду, познайомилися з новітніми технологіями – книгами з доповненою реальністю, можливостями 3-D програм інтерактивного столу та бібліотечними роботами.
Першокурсники відкрили для себе дивовижний і чарівний світ нашої книгозбірні та стали постійними користувачами.
Безмежно вдячні за багаторічну співпрацю доктору філологічних наук, професору кафедри журналістики та філології СумДУ Ірині Рудольфівні Жиленко.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці