ПЕРЛИНИ СУМСЬКОЇ АРХІТЕКТУРИ

#Книжковий_Форум_Сумщини_2024
Goethe-Institut Ukraine


"Архітектура – це музика в просторі, ніби застигла музика…"
Фрідріх Вільгельм Шеллінг
В рамках Книжкового форуму Сумщини в холі обласної універсальної наукової бібліотеки відкрилася персональна виставка сумського фотографа Андрія Мозгового, присвячена Всесвітньому дню архітектора. Обласна книгозбірня налічує безліч чудових видань з архітектури України і Сумщини.
Андрій Мозговий – інженер електронних систем за фахом (навчався у Сумському Державному Університеті) та фотограф за покликом душі (закінчив Сумський центр ПТО з дизайну та сфери послуг). Інтерес до фотографії Андрій успадкував від своїх батьків. Найбільше його захоплення – це фото пам’яток архітектури, найвеличніших перлин міста.
З 2021 року Андрій – керівник фототовариства «Друзі Дагера», організатор та учасник спільних фотовиставок. Брав участь у всеукраїнських та міжнародних фотоконкурсах: 2021 та 2023 рр. – переможець міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» у номінації «Найкраще фото Сумської області». У 2024 році його фотовиставка «Місто Суми: архітектурна спадщина» експонувалася у Німеччині (м. Гамбург). Кожна споруда має свою історію, яка веде нас у далеке минуле. А світлини фотохудожника – це своєрідна подорож архітектурними пам’ятками м. Суми.
На виставці в бібліотеці представлені 18 робіт автора - фотознімки храмів Сумщини, закладів культури, історичних споруд міста.
Спікери заходу - Сергій Гуцан, член Національної Спілки фотохудожників України, організатор фототовариства «Друзі Дагера» та Крамаренко Ірина, майстер виробничого навчання у Сумському центрі ПТО з дизайну та сфери послуг, - ознайомили присутніх з найбільш важливими подіями в творчому житті майстра.
Враженнями від виставки поділилися гості заходу: Олександр Сагалаєв - фотохудожник та Вікторія Осташевська - студентка Сумського центру ПТО з дизайну та сфери послуг.
Вітаємо всіх архітекторів – проєктантів парків, мостів, метро, будинків та інших об’єктів - з їхнім професійним святом! Бажаємо натхнення, геніальних думок та ідей, творчих успіхів у справі відновлення країни, мирного неба!
З фотовиставкою Андрія Мозгового можна ознайомитися з 7 по 20 жовтня 2024 року в холі обласної універсальної наукової бібліотеки.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці