ВІТАННЯ УЧАСНИКАМ ТА ГОСТЯМ КНИЖКОВОГО ФОРУМУ СУМЩИНИ ВІД МИХАЙЛА СИДОРЖЕВСЬКОГО, ГОЛОВИ НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ ПИСЬМЕННИКІВ УКРАЇНИ, ГОЛОВНОГО РЕДАКТОРА «УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРНОЇ ГАЗЕТИ»

#Книжковий_Форум_Сумщини_2024
Goethe-Institut Ukraine
ВІТАННЯ УЧАСНИКАМ ТА ГОСТЯМ КНИЖКОВОГО ФОРУМУ СУМЩИНИ ВІД МИХАЙЛА СИДОРЖЕВСЬКОГО, ГОЛОВИ НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ ПИСЬМЕННИКІВ УКРАЇНИ, ГОЛОВНОГО РЕДАКТОРА «УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРНОЇ ГАЗЕТИ»
Шановні учасники сумського обласного книжкового форуму!

Радий вітати вас зі святом книги, святом друкованого слова!

Безперечно, це знаменна подія не лише для Сумщини, а й для всієї нашої рідної України. Адже Сумщина на сьогодні, в умовах кривавої війни, розв’язаної проти української держави нашим споконвічним ворогом, перебуває на передньому краї війни. Сумщина - північний форпост України, форпост надійний, мужній, перевірений на міцність упродовж тривалого історичного періоду. Незважаючи на географічне сусідство з хижою росією, ваш славний край потужно стоїть в обороні наших споконвічних національних оберегів: мови, культури, духовних цінностей, історичної пам’яті, української Традиції. Адже це – наша генетична матриця, яка єднає Україну і додає нам сил у протистоянні з агресивним російським фашизмом.
Як письменник, голова Національної спілки письменників України і редактор, чудово знаю ціну друкованого слова, тим паче у сьогоднішніх воєнних умовах. Сумщина оберігає і плекає міцні духовні письменницькі традиції, освячені іменами Пантелеймона Куліша, Олександра Олеся, Давида Бурлюка, Івана Багряного, Остапа Вишні... Все це додає нам сил і впевненості в нашій перемозі над російським агресором, а форум книги - це надійна духовна підвалина.
Користуючись нагодою, сердечно вітаю колектив Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки з професійним святом.
Ми переможемо! І в цьому нам допоможе книга!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці