ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ «КАЗКОВІ ПРИГОДИ СУМИСЛАВА»





#Книжковий_Форум_Сумщини_2024
Goethe-Institut Ukraine

В рамках Книжкового форуму Сумщини відбулася презентація дитячої книги журналіста та письменника Павла Парфіна «Казкові пригоди Сумислава». Це оригінальний путівник рідним краєм для малечі – 11 захопливих оповідань, де історичні реалії переплітаються з казковим сюжетом.
 
З привітальним словом до учасників презентації звернувся Юрій Гладенко, директор Департаменту культури, туризму та релігій Сумської ОДА.

Валентина Кальченко, в.о. директора Сумської ОУНБ, висловила слова підтримки благодійній меті проєкту та акцентувала увагу на важливій ролі краєзнавчої книги для дітей Сумщини.
Про ідею написання пригодницької казки та її героїв розповіли: автор книги Павло Парфін, авторка ідеї та керівниця проєкту Таїсія Павленко, автор ілюстрацій Юрій Леонець. Пані Таїсія повідала про задум цієї чудової книги, який грунтується на серйозних краєзнавчих дослідженнях сумського історика, доктора історичних наук Дмитра Кудінова.

Презентація книги має благодійну мету – весь прибуток зібраний від продажу піде на реабілітацію військового – бойового медика 117 окремої механізованої бригади Олександра Павленка.
До заходу онлайн на платформі Zoom долучилися бібліотекарі та читачі більше тридцяти бібліотек територіальних громад області.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці