Стажування у Stadtbibliothek Bremen

Протягом тижня провідний бібліотекар Відділу документів іноземними мовами
Ващенко Світлана за ініціативи Goethe Institut Ukraine пройшла стажування у Центральній міській бібліотеці міста Бремен (Німеччина).

Керівництво бібліотеки Бремена запропонувало цікаву інформаційно-навчальну програму, насичену подіями, зустрічами та практичними заняттями.
Під час стажування вивчалися процеси каталогізації і принципи формування фондів, структура бібліотеки та її послуги, активності та форми обслуговування читачів.

Обов'язковою умовою стажування було проведення заходу #читання_вголос для українських дітлахів, які з батьками вимушено переїхали до Німеччини (Бремен) та презентація нового пооєкту "Валізка з книжкам" від Goethe-Institut Ukraine.

Читали книгу Тані Поставної «Коли я була лисицею».

Ващенко Світлана взяла участь у прес-конференції, де доповіла про активну діяльність та напрямки роботи Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки за умов війни і ситуації в Україні загалом. Зустріч очолювала президентка міжнародної бібліотечної асоціації IFLA - Barbara Lison.
Обмін думками, спілкування з кваліфікованими бібліотечними німецькими колегами, презентація роботи СОУНБ та неоціненний набутий досвіт є результатом стажування у Stadtbibliotek Bremen.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика