Графіка віктора зарецького

Друзі, маємо чудову новину для шанувальників творчості нашого талановитого земляка, художника-шістдесятника Віктора ЗАРЕЦЬКОГО (1925–1990), які не змогли побувати на виставці «Віктор Зарецький. Графіка. Ретроспектива» у Музейно-виставковому центрі Музею Києва. На виставці представлені твори із зібрання відомого київського колекціонера Олексія Василенка, який багато років присвятив збиранню та вивченню творчого доробку Віктора Зарецького. Для експозиції було обрано понад 90 робіт різних періодів творчості митця, починаючи зі студентських малюнків 1940-х років до зрілих творів кінця 1980-х. Презентована колекція демонструє розмаїття графічних технік, а також діапазон мистецьких зацікавлень художника.

Олексій Василенко також присвятив творчості нашого земляка книгу «Графіка В. Зарецького 1940–1980-х рр.», видану Аукціонним Домом «Золотое сечение» (нині – «Goldens») 2012 року. Нещодавно співробітникам відділу мистецтв пощастило придбали це унікальне видання, яке стало першою книгою про творчість Віктора Зарецького у краєзнавчому фонді обласної наукової бібліотеки.

Висловлюємо щиру вдячність колективу Аукціонного Дому «Goldens» за підтримку! Віримо у Перемогу і нашу подальшу плідну співпрацю!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика