Плекаймо рідне слово. Від Пересопницького Євангелія до сучасної мови

Напередодні Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада, відділ періодичних видань Сумської ОУНБ провів онлайн-годину спілкування «Плекаймо рідне слово. Від Пересопницького Євангелія до сучасної мови».

Ця дата припадає на православне свято – День вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Адже дослідники вважають, що саме з його праці «Повість врем'яних (минулих) літ» розпочинається писемна українська мова.
 
Про життєвий шлях преподобного Нестора-літописця присутнім розповіла студентка третього курсу факультету іноземної та слов’янської філології СумДПУ ім. Макаренка Єлизавета Драновська.

Про Пересопницьке Євангеліє – визначну рукописну пам’ятку староукраїнської літературної мови та мистецтва розказала студентка 2 курсу факультету іноземної та слов’янської філології Сумського ДПУ ім. Макаренка Світлана Маценко.

Цікавою була розповідь консультанта Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради Галини Кузнецової про сучасну українську мову та новий український правопис. Учасники зустрічі переглянули мультимедійну презентацію та пограли в інтерактивну гру на платформі «Kahoot!».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика