Чорні крила Голодоморів над Україною


Серед багатьох болючих сторінок історії українського народу тема Голодоморів залишається однією з найскладніших та найдраматичніших. В Україні відбулося їх три – 1921–1923, 1932–1933 та 1946–1947 років. Голодомор 1932–1933 рр. виявився наймасштабнішим і найтрагічнішим за соціально-демографічними наслідками, а за методами та механізмами творення – найжорстокішим. В цьому році Україна та весь цивілізований світ вшановує 90-ті роковини цієї трагедії.

До Дня пам’яті жертв геноциду українського народу у відділі обслуговування користувачів Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки розгорнуто загальнобібліотечний перегляд літератури «Чорні крила Голодоморів над Україною».

До уваги відвідувачів представлені наукові дослідження з історії Голодоморів, архівні документи, свідчення очевидців, краєзнавчі матеріали, літературні твори. На особливу увагу заслуговують видання, що подаровані бібліотеці у 2021 році Національним музеєм Голодомору-геноциду та Міжнародною асоціацією дослідників Голодомору-геноциду.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика