Міжнародний день енергозбереження

 11 листопада світова спільнота відзначає Міжнародний день енергозбереження. Основна мета свята – привернути увагу громадськості до раціонального використання ресурсів та розвитку відновлювальних джерел енергії.

Виробництво енергії, яку ми споживаємо, завдає значної шкоди рослинному і тваринному світу, довкіллю, здоров’ю людини. Це змушує нас замислитись над можливостями ефективнішого використання енергії, що сприятиме збереженню навколишнього середовища.

Економія ресурсів і енергії – це не тільки реальний спосіб зменшити витрати і зберегти довкілля для майбутніх поколінь, а й нагальна потреба сьогодення в умовах російської агресії.

Для досягнення корисного ефекту ми повинні якомога розумніше використовувати енергію і звести до мінімуму непродуктивні витрати. Енергозбереження, впровадження нових технологій, що потребують менших затрат енергії, має бути основним напрямом подальшого розвитку економіки України.

У відділі документів із економічних і технічних наук представлена література з питань теорії та використання енергозберігаючих технологій, нетрадиційної енергетики, безпеки джерел енергії.

Ласкаво запрошуємо до відділу!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика