«Яке прекрасне рідне слово! Воно не світ, а всі світи»

 Тиждень читання в голос до Дня української писемності та мови


«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива сходинка людського духу, його багата скарбниця, в яку народу складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття»

Цей відомий вислів класика української літератури Панаса Мирного в повній мірі розкриває величезне значення мови в житті кожної людини. Адже мова – це безцінний духовний скарб нації. Вона є найголовнішою ознакою народу, що дає йому право називатися нацією. Саме мова формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію.

З 7 по 11 листопада у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці пройшов тиждень читання вголос під гаслом - «Різнобарвна калинова – наша українська мова» (до Дня української писемності та мови).

У читанні прийняли участь користувачі бібліотеки, учні Сумських ЗОШ, студенти, містяни. До свята долучились співвітчизники з-за кордону, надіславши відео з улюбленими віршами українських авторів.

Мова – це важливий чинник самовизнання нації, надійна основа розвитку країни. І сьогодні, у часи військової російської агресії, українське слово як ніколи консолідує суспільство, надає сил українському народу відстоювати свою ідентичність, самобутність і незалежність.



















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика