Аграрна стратегія під час воєнної агресії

 Аграрний сектор України є базовою складовою національної економіки та відіграє важливу роль у зміцненні економіки та продовольчої безпеки країни і світу.

Нині країна-агресор завдала великих збитків аграрному виробництву і внесла корективи в стратегічні плани розвитку нашої держави. Війна поставила під загрозу глобальну продовольчу безпеку, одним із гарантів якої виступала Україна.

Попри масштабні руйнування сільськогосподарської інфраструктури, мінування полів, поранення і навіть загибель на замінованих полях працівників сільського господарства області, зниження обсягів виробництва провідні експерти стверджують, що цій галузі навряд чи загрожує втрата статусу житниці Європи та світу. А мужність, відданість справі і ентузіазм працівників агропромислового сектору – запорука того, що Україна точно переможе на аграрному полі.

Актуальні питання розвитку і відновлення агропромислової галузі України і Сумської області у надскладний період воєнного стану у державі обговорювалися 15 листопада 2022 року у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці на онлайн конференції «Аграрна стратегія під час воєнної агресії», яку організував відділ документів з природничих і аграрних наук на платформі Meet. Поважні спікери онлайн-спілкування - директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації Маслак Олександр Миколайович та директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН Кабанець Віктор Михайлович за допомогою фактів і цифр окреслили стан (агропромисловий комплекс прикордонного регіону відчутно постраждав і нині потерпає від держави-агресора), можливості відновлення, наукового забезпечення та перспективи аграрного сектору Сумщини у воєнний і повоєнний час.

Учасники конференції - науковці та студенти природничо-географічного факультету СДПУ ім. А. С. Макаренка, фахового коледжу СНАУ, Сумського будівельного коледжу (землевпорядники), виробничники і користувачі бібліотеки виявили чималу зацікавленість темою конференції та отримали відповіді на чисельну кількість запитань.

У переддень Дня працівників сільського господарства ми щиро вітаємо аграріїв з професійним святом та бажаємо міцного здоров’я, наснаги, прихильної хліборобської долі, мирного неба і безпечних полів!






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика