Збережи планету – сортуй сміття!


Люди щодня викидають величезну кількість сміття, хоча більшість відходів можна було б використати повторно, що принесло б чималу користь довкіллю та державі.

Для залучення уваги громадськості та промислових структур до проблеми вторинної переробки відходів, щорічно, 15 листопада у світі відзначають Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки.

День вторинної переробки бере початок з 1997 року, коли мешканці США вперше відзначили America Recycles Day (День, коли Америка переробляє відходи). Він проводився екологами з метою заохочення американців, які здавали відходи для вторинної переробки і купували продукцію, виготовлену з вторинної сировини.

Поступово святкування Дня рециклінгу поширилося і на інші країни.

Нажаль, обізнаність населення щодо культури правильного поводження з відходами в Україні залишається низькою. Кожен може дати сміттю друге життя і цим подбати про стан навколишнього природного середовища.

До Вашої уваги пропонуємо відеопрезентацію «Збережи планету – сортуй сміття!», підготовлену фахівцями відділу документів із економічних і технічних наук.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика