Світ навиворіт з Олександром Такулом

«Подорожі вчать більше, ніж що б то не було.

Іноді один день, проведений в інших місцях,

дає більше, ніж десять років життя вдома.»

(Анатоль Франс)



27 вересня відзначається Всесвітній день туризму, цього дня до Сумської обласної наукової бібліотеки прийшли ті, кого ваблять близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок на зустріч з Олександром Такулом, керівником філії «Сумська регіональна дирекція» ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» - байкером-мандрівником з багаторічним стажем подорожування.

Мандри стали невід’ємною частиною його життя. Визначивши для себе що, краще один раз самому побачити, ніж сто разів почути, один раз самому вирушити в подорож, ніж слухати про неї від когось він подорожує країнами, роз'їжджаючи на мотоциклі з друзями.

Розповідь супроводжувалась відеопрезентацією світлин про історію, культуру, звичаї народів нашої Батьківщини, рідної Сумщини, Європейських країн та країн далекого Сходу, Америки тощо.

Гість розповів про не прилизаний отельний відпочинок, а про активний, драйвовий: коли видираєшся на якусь гору, ночуєш під дощем у дирявому наметі, їдеш автостопом у кузові пікапу, тягнеш наплічник більше 20 кіло; коли двічі на день пробиваєш колесо у велосипеді і тебе обгоняють фури в дощ; коли закінчувався бензин у мотоциклі на краю світу; коли не знаючи мови лізеш до самих забутих Богом місць – тільки так можна вивчати географію. Зустріч відбулась у форматі діалогу, кожен отримав відповідь на своє запитання.

Присутні висловили свої бачення розвитку туризму України, яка стає все більш відомою в світі як держава з багатою історією, природною і культурною спадщиною.

Олександр Такул закликав вимкнути свій комп'ютер, вийти із зони свого домашнього комфорту і вирушити за враженнями та пригодами, щоб відкрити для себе нашу прекрасну Україну, відкрити інші країни та отримати позитивні емоції. Подорожуйте!








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика