ШКОЛА ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ

З нагоди Всесвітнього тижня грошей у Сумській ОУНБ відбувся черговий тренінг «Школи фінансової грамотності».

Всесвітній тиждень грошей – це щорічна міжнародна освітня кампанія, метою якої є розвиток фінансової свідомості дітей та молоді. У 2023 році він відзначається з 20 березня до 2 квітня.

В Україні особисті фінанси ще не стали обов’язковим предметом для вивчення у школі. Але з 2025 року Міністерство освіти і науки України планує впровадити для учнів старших класів новий обов’язковий предмет «Підприємництво та фінансова грамотність».

У 2023 році бібліотека долучилась до просвітницького проєкту «Клуб фінансового розвитку» Лариси Іванкової – тренера з фінансового розвитку, фінансового консультанта, керівника «Спільноти ділових жінок», підприємця.

На тренінгу розглянули основний закон грошового руху, правило фінансової стабільності, секрети фінансового успіху. Тренер надала конкретні поради, порекомендувала всесвітньо відомі бестселери з фінансової обізнаності.

Багато нового та корисного дізналися студенти першого курсу Сумського машинобудівного фахового коледжу СумДУ та користувачі бібліотеки, які брали участь у заході.

Запрошуємо всіх охочих на наступний тренінг, що буде корисним для будь-якої людини незалежно від віку, рівня освіти та сфери зайнятості. 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика