Володимир Невесенко: нове ім’я на поетичному небосхилі


В Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці в рамках клубу «Дивослово» (відділ абонементу) відбулась презентація першої книги поезій талановитого сумського поета Володимира Невесенка «Від смеркання до війни». На зустріч завітали відомі поети та письменники Сумщини, поціновувачі віршованого слова, творча інтелігенція, користувачі бібліотеки.

Складання віршів порівнянне з польотом птаха. Навчитися цьому неможливо, а ось зрозуміти поезію під силу кожному, тому що вірші – це сторінки життя, не вигаданого, а справжнього, прожитого й відчутого поетом до кінчиків пальців, до найглибших струн його душі.

Ведуча вечора, поетеса Богдана Гусак ближче познайомила присутніх із Володимиром Невесенко. Розповіла про місце, де він народився, про родинне оточення, професійний шлях та життєві враження, які тим чи іншим чином відбилося у його творчості. Автор поділився з учасниками зустрічі історією написання цієї збірки, яка містить вірші на різну тематику: це і пейзажна, і патріотична і філософська лірика. Окремим циклом представлені вірші про Голодомор і сучасні події російсько-української війни.

Звучали слова привітання у відеозверненні від знаного на Сумщині поета, члена НСПУ, заслуженого журналіста України Анатолія Луговського. Свої поздоровлення надіслала з Чехії сумська поетеса Ольга Суровицька. Українська поетеса, письменниця, членкиня НСПУ Людмила Ромен побажала автору натхнення та яскравого творчого майбутнього. Від учасників літературно-музичної студії «Літера» її керівник Ірина Булахова подарувала автору цінний подарунок. Усі бажаючі мали змогу скористатися вільним мікрофоном, щоб привітати Володимира Невесенка.

Впродовж зустрічі лунали вірши із нової поетичної збірки «Від смеркання до війни» у виконанні самого Володимира Невесенка, Богдани Гусак, Ірини Булахової, Зої Пігуль, Людмили Клименко, Ольги Назаренко, Олександра Сердюченка, Інни Чірки, Володимира Головка.

Яскравим доповненням заходу були музичні виступи Анатолія Тарабана, Едуарда Козацького, Богдани Гусак, Сергія Замченко та Ярослава Желізко (гурт «Старі пеньки»).







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика