Проект "Мова. Культура. Німеччина" в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці

 



З 15 листопада по 6 грудня сумчани та гості міста мають можливість відвідати міжнародну інтерактивну виставку «Data CTRL Centre»
В рамках проекту "Data CTRL Centre" прагнення організаторів виховувати усвідомленість щодо того, які цифрові сліди ми залишаємо за собою та яким чином наші персональні дані можуть використовуватись.
Основна мета виставки – відновити контроль над своїми даними. Важливо спонукати відвідувачів взяти відповідальність за свої особисті дані в інтернеті і чому так важливо в сучасних умовах розвивати критичне мислення та медіаграмотність.
Виставка міститиме твори українських і світових митців, які працюють із технологіями штучного інтелекту, доповненої реальності, розпізнавання обличчя та інших цифрових інструментів.
Виставка оформлена незвичним чином: плакати, планшетні комп’ютери та телевізори. Планшетні комп’ютери дають доступ до спеціально розроблених цифрових додатків, і таким чином, клікаючи та граючи, можна навчатись медіаграмотності.
Подібні виставки вже відбулися за кураторства партнера проєкту Tactical Tech у Лондоні, Берліні, Сан-Франциско, Сінгапурі та Нью-Йорку.
Організатор та куратор проєкту - Goethe-Institut в Україні. Це культурний інститут Федеративної Республіки Німеччина, який діє в усьому світі. Він сприяє вивченню німецької мови і підтримує міжнародну культурну співпрацю.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика