Участь у бібліокаравані «Читай, юність»









15-16 червня 2021 року бібліотечні працівники юнацьких структурних підрозділів Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки приєднались до V-го Всеукраїнського молодіжного бібліокаравану «Читай, юність», організованого Державною бібліотекою України для юнацтва та Миколаївською обласною бібліотекою для юнацтва.

У Всеукраїнському молодіжному бібліокаравані взяли участь керівники та працівники юнацьких бібліотек України, представники книжково-інформаційної галузі книгарень і видавництв, письменники, члени громадських організацій та шанувальники української книги Миколаївщини.

У виступах керівників бібліотек, письменників звучала думка, що бібліотека – платформа для спілкування письменника з читачем. Основна концепція заходу викликана сучасними проблемами популяризації читання серед молоді. На сьогодні переосмислюється роль і місце бібліотек в житті соціуму та відбувається пошук нових форм взаємодії бібліотечних фахівців із реальними та потенційними читачами. В організації процесу читання все більше місце займають електронні технології і ресурси. Це визначає необхідність професійної рефлексії з приводу сучасного стану читання молоді, пошуку адекватних реаліям форм стимулювання читацької активності, підтримки і розвитку читання.

Досвід роботи та інноваційні форми популяризації читання молоді в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці представила Марченко А.І., провідна бібліотекарка відділу юнацького абонементу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика