Настрій душі: мистецтво вишивки









Влітку до нас приходить одне з найбільших християнських свят –Трійця. Люди прикрашають свої домівки зеленим гіллям, квітами, травою, тому ці дні ще називають “Зеленими святами”. Оселю прикрашають вишитими рушниками, скатертинами, одягають вишитий святковий одяг.

Напередодні свята Трійці у відділі обслуговування користувачів Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки зібралися шанувальники вишивки для зустрічі з людиною, яка закохана у це мистецтво.

Зараз сучасна вишивка переживає розквіт. В Україні існує понад 100 технік вишивання, наймолодша з них – хрестик.

Майстриня з вишивки хрестиком Аверіна Олена Миколаївна розповіла про своє багаторічне захоплення; поділилась спогадами про бабусю, тата, матусю та доньку, які були для неї в цьому прикладом; про роботи, в кожну з яких вона вклала часточку своєї душі.

Мати майстрині, яка була на зустрічі, зачарувала присутніх відданою любов’ю до вишивання, показала найулюбленіші свої роботи та розповіла історії їх створення.

На виставці було представлено літературу з фондів бібліотеки: видання з української етнографії, книги та журнали з мистецтва вишивання та твори Олени Миколаївни, її тата і матері.

Вдивляючись у цю рукотворну красу, створену працьовитими руками, дивуєшся, де береться стільки енергії та терпіння, адже ця робота вимагає багато часу, кропіткої праці й неабиякого хисту.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика