ШЛЯХЕТНА ТРАДИЦІЯ ДАРУВАТИ КНИГИ

Навчально-науковий інститут культури і мистецтв СумДПУ ім. А. С. Макаренко (директорка – докторка педагогічних наук, професорка О. А. УСТИМЕНКО-КОСОРІЧ) – багаторічний партнер Сумської обласної наукової бібліотеки.

Тісні творчі зв’язки поєднують бібліотеку з кафедрою музикознавства та культурології ННІ, яку очолює докторка мистецтвознавства, професорка Ольга ЗАВ’ЯЛОВА.

Саме Ольга Костянтинівна започаткувала проведення на базі бібліотеки науково-практичних семінарів-презентацій «Музикознавчі і нотні видання сьогодення: тенденції та перспективи», у яких беруть участь провідні музикознавці України і дарують свої наукові праці обласній бібліотеці.

В рамках книжкового форуму «ЛЮБОВ ДО КНИГИ НАС ЄДНАЄ», організованого на базі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, мистецтвознавці України подарували обласній книгозбірні понад 30 примірників цінних наукових видань.

Серед авторів подарованих книг: Громченко В. В. – доктор мистецтвознавства, професор, проректор з наукової роботи Дніпропетровської академії музики імені М. Глінки, Лошков Ю. І – доктор мистецтвознавства, професор Харківської державної академії культури, Лігус О. М. – кандидат мистецтвознавства, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, Душний А. І. – кандидат педагогічних наук, доцент Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

Поповнили фонди обласної бібліотеки видання кафедри музикознавства та культурології та ННІ культури і мистецтв СумДПУ імені А.С. Макаренка. Серед них навчальний посібник «Масова та елітарна культура: проблеми взаємодії» Устименко-Косоріч О. А. та Гавриленко Ю. Д., монографія «Міжмистецькі контакти українського тексту» Горболіс Л. М., методрекомендації «Левкас: Традиційна технологія та експеримент у сучасному живописі» Зав’ялової О. К. та Кохан Н. М. та збірки статей «Мистецькі пошуки» та «Ювілейна палітра: до пам’ятних дат видатних українських музичних діячів і композиторів».

Крім того, у фонди бібліотеки були передані видання минулих років, зокрема ноти вокальних, фортепіанних та ансамблевих творів О. Яковчука та монографія «Музична культура української діаспори у світовому часопросторі ХХ століття» Г. Карась.

Щиро дякуємо Ользі Костянтинівні Зав’яловій та всім її колегам за співпрацю, доброчинність, піклування про фонди обласної наукової бібліотеки!


 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика