Обережно, міни!



4 квітня - Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням.

Ця страшна і підступна зброя вкрала і скалічила безліч людських життів. Цей жах триває і зараз. Інформування населення про мінну небезпеку є надзвичайно важливим в наші дні. Завдяки поліпшенню обізнаності про мінну небезпеку знизяться ризики, пов’язані із отриманням тілесних ушкоджень в результаті підриву на мінах.

З цією метою в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці було організовано інформаційну годину «Обережно, міни!» за участі волонтерів з Сумського Товариства Червоного Хреста України Олексія Величко та Костянтина Подолько. На захід завітали студенти Сумського фахового коледжу економіки і торгівлі та Сумського машинобудівельного будівельного коледжу. Молодь отримала теоретичні знання з видів вибухонебезпечних предметів, ознайомилася з ними через мультимедійну презентацію. Також, присутні дізналися як правильно поводитися з вибухонебезпечними залишками війни та куди телефонувати у разі знахідки таких. Дякуємо волонтерам Сумського Товариства Червоного Хреста України за змістовну лекцію.

З метою інформування населення з мінної небезпеки працівниками Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки підготовлений інформаційний відеоролик-застереження «Обережно, міни!», що більш детально познайомить з небезпекою, що несуть в собі міни, та як їх розрізнити. Сподіваємося, що ця інформація ніколи не знадобиться у повсякденному житті, але обізнаний - значить озброєний.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика