День «Паліцинської академії» у Сумській обласній науковій бібліотеці

23 травня 2022 року у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулося засідання круглого столу «Культурно-просвітницький осередок Слобожанщини», присвячений Дню «Паліцинської академії» та 230-річчю її заснування. Захід відбувся за участю науковців, краєзнавців, письменників, журналістів, викладачів вищих навчальних закладів, фахівців бібліотеки, студентської молоді.

В.о. директора бібліотеки Валентина Кальченко привітала учасників почесного зібрання та за дорученням начальника управління культури Сумської обласної державної адміністрації Олени Мельник вручила почесні грамоти Сумської обласної державної адміністрації керівництву та членам Паліцінської академії.

У своєму вступному слові ректор академії, ветеран освітянської ниви, громадський діяч, письменник, автор численних публікацій і книг на краєзнавчу тематику Анатолій Близнюк відзначив важливість і корисність проведення Дня «Паліцинської академії» з метою популяризації діяльності культурного осередку, який відіграє істотну роль в освітньому, культурному і громадському житті Сумщини та України.

Бібліотечні працівники розповіли про творчий доробок послідовників просвітницько-духовної спадщини Олександра Паліцина та презентували присутнім книги краєзнавчого напрямку, історії Сумщини, монографії, прозові твори та поезію з фондів книгозбірні.





 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика