МОДНІ СИЛУЕТИ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

День працівників легкої промисловості щорічно відзначається у другу неділю червня.

Легка промисловість – одна зі стратегічних галузей України. Вона виробляє широкий спектр товарів народного споживання (тканини, одяг, взуття, предмети галантереї та парфумерії тощо) і містить в собі 25 підгалузей, серед яких - текстильна, трикотажна, шкіряна, хутряна, взуттєва та інші.

З’являється все більше українських дизайнерів, а також національних брендів, які складають конкуренцію іноземним маркам. Але війна змінює життя людини та впливає на вибір вбрання. Сьогодні наші дизайнери мають змогу говорити про війну через одяг. Вони створюють колекції одягу, використовуючи у своїх образах етно-елементи і закликаючи тим самим світову спільноту підтримувати нашу державу в ці складні часи. З перших днів війни вони шили одяг для військових, враховуючи їхні вимоги та специфіку сучасних воєнних дій. Українські дизайнери створюють нові колекції, демонструючи всьому світові стійкість і мужність нашого народу та показуючи українську національну ідентичність через моду.

Від усієї душі вітаємо працівників легкої промисловості зі святом! Дякуємо всім працівникам галузі за красиву, модну і якісну продукцію українського виробника. Бажаємо вам нових трудових здобутків, благополуччя у кожній родині! Бажаємо миру на нашій землі і процвітання нашій державі.

Запрошуємо всіх бажаючих до відділу економічних, технічних та аграрних наук (зала 304) ознайомитися з виставкою видань українських авторів «Модні силуети легкої промисловості».

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці