КНИЖКОВИЙ ДАРУНОК ФРАНЦІЇ

В 2023 році Культурний відділ Посольства Франції в Україні у тісній співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України розпочали проєкт, мета якого – поповнення фондів обласних бібліотек.
 
Завдячуючи проєкту та співробітникам Французький інститут в Україні / Institut français d'Ukraine, фонди Сумської ОУНБ протягом двох років поповнилися 400 новими книгами. Сьогодні наша бібліотека отримала 100 примірників книг для дорослих.

Унікальна добірка книг французьких авторів на всі смаки:

-цінне видання чотиритомника «Європейський словник філософії»;
 
-серія книг «Життєписи»: про знаменитого математика Кондорсе, який був знаним у всій Європі доби Просвітництва, про великого французького письменника Марселя Пруста та про найбільшого святого католицизму Франциска Асизького.

-книга для батьків із порадами, корисними ідеями та підказками на щодень «Цифрове дитинство. Гаджети і ТБ: заборонити не можна дозволити» М. Дені. В ній відповіді питання: Як захистити дитину від насильства на екрані? Що робити, якщо дитина постійно в телефоні? Чи небезпечне телебачення для дітей молодше 3-х років?

-бестселери «Як розмовляти з дітьми про мистецтво» та «Як розмовляти з дітьми про мистецтво ХХ століття» Франсуази Барб-Галль, в яких авторка підказує як навчати дітей пізнавати мистецтво та знайомить творчістю сучасних художників.
 
Найбільша частка у добірці – художня література.
Слідкуйте за новими надходженнями!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці