ДАВАЙ ПОВЕРНЕМО ЗЕМЛІ ВСІ ВЕСЕЛКОВІ КОЛЬОРИ


Понад 100 країн світу щорічно 5 червня відзначають Всесвітній день охорони навколишнього середовища.

Ми живемо в епоху гострого конфлікту між суспільством та природою. Війни, нераціональна господарська діяльність порушують рівновагу біосфери планети і спричиняють її руйнування. Найбільшу шкоду навколишньому середовищу України нині завдають воєнні дії на її території. Війна боляче б'є по кожному українцю, по інфраструктурі, культурних та природних цінностях, нещадно руйнує навколишнє природне середовище. Забруднюються повітря, вода, ґрунти, гинуть рослини і тварини. Агресор намагається знищити все, до чого торкається, зневажаючи і людей, і довкілля, і загалом саме поняття життя.

Збереження навколишнього середовища – завдання не лише фахівців-екологів, а й кожного громадянина. Набуття кожною людиною екологічних знань сприяє дбайливому ставленню до природи, збереженню і примноженню її багатств.

В обласній книгозбірні до Всесвітнього дня охорони довкілля розгорнутий перегляд літератури «Давай повернемо землі всі веселкові кольори». На сторінках представлених видань висвітлюються як проблеми глобальної екології, так і екологічні проблеми України і її регіонів, економічні і правові аспекти раціонального природокористування та охорони навколишнього природного середовища, правові основи екологічної політики України.

Запрошуємо ознайомитись з виданнями на перегляді у Відділ економічних, технічних та аграрних наук (зала № 304).

Збережемо довкілля разом! 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці