СВЯТО ДИТИНСТВА, МРІЙ І НАДІЙ





Щорічно 1 червня в Україні та світі відзначають Міжнародний день захисту дітей, свято, яке починає свою історію майже сто років тому: саме в цей день у 1925 році у Женеві відбулася перша Всесвітня конференція з питань благополуччя дітей. Нагадуванням суспільству про те, що діти мають свої потреби, інтереси та проблеми стала Конвенція про права дітей, прийнята Генеральною асамблеєю ООН у 1989 році. Щоб спрямувати зусилля суспільства на гармонійний розвиток та гідне життя найменших своїх громадян, Україна включила Конвенцію в національне законодавство.

«Із 24 лютого День захисту дітей для нас – це кожен день» (В. Зеленський).

Повномасштабне вторгнення росії в Україну поставило перед державою нові виклики: зробити все можливе, щоб вберегти дітей від жорстокості війни. Сьогодні українські діти як ніколи потребують захисту та психосоціальної безпеки та допомоги.

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека проводить заходи, спрямовані на підтримку дітей та молоді у цей непростий час: психологічні тренінги, ігри, вікторини, діє творча майстерня, де діти втілюють свої фантазії за допомогою 3-Д ручки, співпрацює з Сумським закладом загальної середньої освіти Спеціальна школа Сумської міської ради і, звичайно ж, пропонує сучасну літературу різного спрямування.

З нагоди свята у бібліотеці організовано перегляд «Свято дитинства, мрій і надій». Запропоновані видання зацікавлять і дорослих, і дітей. Батькам, педагогам і всім дорослим допоможе краще зрозуміти дитину література з правознавства та психології. Підліткам – література, яка дає можливість задуматися про своє місце в світі. Дітям – яскраві, різнобарвні книги українською, німецькою, англійською мовами та шрифтом Брайля. Книги про пригоди, подорожі, світ без війни і терапевтичні видання від українських авторів, в яких війна уже присутня.

Наснаги і мудрості педагогам і батькам. Миру і злагоди кожній родині, кожній дитині і Україні.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці