НЕ БОЯТИСЯ СКАЗАТИ


Безперечною є важливість для будь-якого суспільства приєднатися до щорічної міжнародної акції «16 днів проти насильства», акції, яка вчергове привертає увагу громадськості до існування проблеми насильства. Особливо коли це стосується найменш захищеної частини суспільства – дітей та підлітків, – та чутливої теми гендерного насильства.

Тяжкість ситуації у тому, що діти навіть не мають до кого піти зі своєю проблемою, і залишаються наодинці з тяжкими переживаннями. Дитині в будь-якому віці важко розповісти про насильство, а більшість навіть не знають, як говорити саме про сексуальне насильство, яке має тяжкі психологічні наслідки: підриває віру в безпечний світ, у людей, руйнує фізичні і психологічні межі.
Книга Насті Мельниченко «#ЯНеБоюсьСказати. Найвідвертіша книжка для підлітків» саме про це – про речі, до яких неможливо бути готовим, – про сексуальне насильство. «Вона не дасть готових відповідей і варіантів поведінки у випадку насильства. Але читання дозволить уперше задуматися про низку речей, про які в школах і в родинах не надто часто говорять» (Ірина Славінська).
 
Авторка, використовуючи історії різних людей, зробила спробу розповісти підліткам про те, як не допустити сексуальне насильство зі свого боку та як поводитися і до кого звертатися, коли це вже сталося. А для батьків Настя Мельниченко зібрала коментарі та практичні поради фахівців-психотерапевтів.

Більш детально з книгою можна ознайомитися, завітавши на Абонемент для юнацтва Сумської ОУНБ (зала № 301).
«#ЯНеБоюсьСказати
#cексуальне_насильство_і_підлітки

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика