Публічні бібліотеки – шляхи безбар’єрності

 

15 листопада працівники відділу обслуговування користувачів Сумської ОУНБ долучилися до круглого столу «Реалізація соціальних проєктів як спосіб досягнення фізичної, інформаційної та цифрової безбар’єрності».

Це другий комунікативний захід щодо політики безбар'єрності та недискримінації, котрий проводить онлайн Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого. Модератором була Світлана Кравченко – завідувачка науково-методичного відділу.

На заході підкреслювалось, що публічні бібліотеки, котрі зобов’язані надавати вільний доступ до друкованих та електронних видань, інформації усім соціальним та віковим групам у межах відповідної територіальної громади, мають відповідати вимогам безбар’єрності.

Інформативним був виступ з питання архітектурних рішень для досягнення фізичної безбар’єрності у публічних бібліотеках Тетяни Румілець – архітекторки, дослідниці бібліотек та просторів, містобудівельниці, викладачки, членкині Асоціації архітекторів Одеси.

Обговорювалися питання, як у публічній бібліотеці створити сприятливе середовище для розвитку та самореалізації усіх жителів громади. Цікавим був досвід роботи філії №17 для слабозорих ім. Гіршмана ЦБС Шевченківського району м. Харкова; Жидачівської міської публічної бібліотеки Львівської обл.; публічних бібліотек Новороздільської міської ради Львівської обл.

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика