ЗАПОЗИЧУЄМО ДОСВІД

 
22 листопада 2023 року фахівці відділу економічних, технічних та аграрних наук Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки долучилися до онлайнового марафону інноваційного досвіду публічних бібліотек України. Організаторами заходу виступили ВГО Українська бібліотечна асоціація, секція працівників публічних бібліотек України та Хмельницьке обласне відділення ВГО Українська бібліотечна асоціація. Ініційований цей марафон для тих, хто шукає нові ідеї і хоче обмінюватися бібліотечними практиками.

Модератор марафону директор Хмельницької ОУНБ Чабан Катерина представила його учасників.

Фахівці бібліотечної спільноти ділилися своїми напрацюваннями, нестандартними ідеями, рішеннями, проєктами, спрямованими на задоволення потреб користувачів. Цікавими і інформативними були доповіді: директора Теофіпольської ЦБС Світлани Рудик про проєкт «БібліоХаб – центр коаліції допомоги!» та про Хаб розвитку овочівництва; фахівця бібліотеки Хмельницької міської територіальної громади Іванни Білик про проєкт «Візитівка мого села»; бібліотекаря Марії Кульпінської (Чемеровецька центральна бібліотека) про проєкт «Мандрівний інформаційний детокс шатер «Медійні».

Заступниця директора наукової бібліотеки Хмельницького національного університету Оксана Мацей ознайомила з досвідом використання штучного інтелекту у бібліотечній практиці, розповіла про роль і можливості ChatGPT для бібліотекарів.

Дякуємо організаторам і спікерам за корисну інформацію про насичену проектну діяльність бібліотек Хмельниччини.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика