ВИСТАВКА «ВРЯТОВАНА ПАМ'ЯТЬ ЛЮДСЬКА» В СУМСЬКІЙ ОУНБ




У Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулося відкриття виставки «Врятована пам’ять людська», присвяченої 90-й річниці Голодомору в Україні. Основу експозиції складають графічні роботи художника-графіка Миколи Бондаренка.
Це врятовані з-під завалів унікальні лінорити, на яких зображено страшне щоденне «меню» українців часів Голодомору 1932-33 років. У липні цього року ворожа ракета влучила у корпус Сумського міжрегіонального вищого професійного училища, де був розташований Центр досліджень руху опору Голодоморів.
На щастя, усі 89 гравюр, які були частиною виставки «Україна – 1933: кулінарна книга. Пам'ять людська» завдяки злагодженій роботі підрозділів ДСНС України у Сумській області, допомозі співробітників закладу та волонтерів вдалось врятувати.
Вшановуючи пам’ять жертв голодоморів та з нагоди відкриття виставки «Врятована пам’ять людська» фахівці обласної книгозбірні організували перегляд літератури, на якому були представлені наукові дослідження з історії голодоморів, архівні документи, свідчення очевидців, краєзнавчі матеріали, публікації з фонду Канадсько-Української бібліотеки, художні твори. На особливу увагу заслуговують видання, що подаровані бібліотеці у 2021 році Національним












Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика